D E E T H A N E

V mysli Idiota - část druhá - Stálo to za to?

Ahoj, jmenuji se Damča Dantů. Před rokem a čtvrt jsem udělal první písničku. Nebyla to první písnička v životě, ale první pořádná a dospělá. Nebudu ti lhát, fakt mě to bavilo, celej ten proces. Tak jsem se rozhodl, že tomu podřídím celej rok. Rok budu makat, aby to bylo co nejlepší, začnu aktivně trénovat zpěv, makat na sobě ve všech směrech, ve kterých se to požaduje, a investuju do toho celej jeden rok svýho života, abych vydal album a udělal koncert.  Stálo to za to? 

 

 

V mysli Idiota - Stálo to za to? - část druhá

 

Vydal jsem album, který roztrhalo všechny mě známý žebříčky. Na Google Music shopu se drželo čtrnáct dní na prvním místě, na Spotify kompletně ovládlo 50 nejvirálnějších tracků CZ/SK, vyprodal jsem Akropolis o kapacitě 700 lidí ještě před koncertem a udělal podle všeho fakt dobrou show. A moje otázka teď zní: “Stálo to za to?”

 

Celej ten předchozí odstavec vypadá, jak kdybych tohle všechno psal proto, že se chci pochlubit. Takový to: “Podívej se, jak jsem úžasnej.” Jenže kdybych ti neřekl fakta a čísla, který tady prostě jsou a nikdo si je nevymyslel, pravděpodobně bys mi nevěřil celej ten zbytek, co se ti chystám říct.



 

Fotka často řekne víc než milion slov. Tohle, co vidíš, jsem já, asi deset minut před tím, než jsem šel na pódium. Stejně jako jsem vyjmenoval všechny ty hrozně “úspěšný” věci nahoře, pojďme si vyjmenovat i tu opačnou stránku věci. Takovou tu, o který ti nejspíš nikdo neřekne, protože by tě odradil od toho, abys cokoliv dělal.

 

Tenhle rok jsem dvakrát zkolaboval. Jednou jsem o tom mluvil, jednou ne. Měl jsem strach, jo, takovej ten strach, kterej tě svazuje. Takovej ten strach, kvůli kterému si říkáš: “Do píče, proč já to dělám? Mám to vůbec zapotřebí? Proč tak riskuju?”  A co vlastně riskuju? Riskuju svoji kreditibilitu, riskuju svoji budoucnost, riskuju svoji duši, riskuju svoji reputaci. Od poloviny roku, kdy se blížil finiš, jsem nespal, pořádně nejedl, nežil. Celej ten rok jsem prakticky nemyslel na nic jinýho než na to, jak všechno dotáhnout do konce. Ten mindset mě dost možná dohnal k těm “úspěchům” v prvním odstavci, ale reálně, stálo to za to? Ani nespočítám, kolik lidí se se mnou letos přestalo bavit. Ono když někomu napíšete pětkrát: “Ahoj, jak je?” a ten člověk vám ani jednou neodepíše, pravděpodobně to přestanete zkoušet. A co hůř, začne vám být dost jedno, jak se ten člověk vlastně má. Ani nespočítám, kolikrát jsem musel číst urážky od dětí pod patnáct let jen proto, že jim nějakej streamer zrovna řekl, že je cool na mě nadávat, protože jsem si zvolil jinej směr.  Ale o tom až jindy. :)

 

Teď si pravděpodobně říkáš: “Zase přehání, takhle hrozný to přece být nemohlo”.

 

No, ono asi ani by nebylo, kdybych já nebyl já. Pokud mě znáš, tak víš, jakej jsem. Víš, že co dělám, dělám srdcem a dělám to s vášní, protože jinak to dělat vůbec nebudu. Jsem hroznej na lidi, věci a projekty, který si držím u těla. Pokud už něco nebo někoho dělám, tak jedině na 100 %. Tím pádem si třikrát znásob všechno, co by tenhle rok prožíval “normální” člověk. Jak úspěchy, tak pády. O tom to celý je, vole, to je můj život.

 

Bylo hrozně zajímavý něco takovýho dělat. Sám jsem byl součástí takových projektů, ale nikdy jsem něco tak velkýho nedělal sólo a tak dlouho. Ty dny byly jak na kolotoči, chvíli obrovský nadšení, chvíli zoufalost, chvíli radost. Prakticky jsem zjistil, jak se cítí holky, když mají krámy. Žádná hitparáda.

 

Spousta věcí je hrozně nefér a nikdy fér ani nebudou. Jeden den jsem byl už zoufalý, přemýšlel jsem, proč jsem to všechno udělal, proč jsem se rozhodl do toho jít. Nevěděl jsem už, kdo mi může pomoct. Holky mi nepomáhaly, kamarádi mi nepomáhali, tak co dělat? Zkusil jsem zavolat svýmu bývalýmu nejlepšímu kamarádovi, se kterým jsem vyrůstal. Telefon mi nezvedal, tak jsem to zkusil trochu jiným způsobem jen proto, abych nakonec zjistil, že už se nebaví s nikým jiným než s náckama a s fašistama. Kámo, s tím klukem jsem vyrůstal, trávil jsem s ním celý dětství, a když jsem byl v Třebíči první Vánoce bez rodiny, vzal mě k sobě a ke svojí rodině na štědrovečerní večeři. Dokážeš si představit, jak jsem se cítil? Byl proti mně celý svět a on mě vzal k sobě domů a mohl jsem povečeřet s jeho rodinou. Záchrana. Bohužel se něco někde zlomilo a teď už je to jinak. Byl jsem strašně frustrovaný, nasraný, úplně mimo z toho, že můj nejlepší kamarád z dětství dopadl takhle. Tak jsem zapnul stream s tím, že řeknu, že jsem otrávený, unavený (na což byli lidi zvyklý) a že se odreaguju. Zkusím prostě na chvíli vypnout, vypustím z hlavy hudbu a půjdu si zahrát CSko.

No, někdo mi napsal na freestyle poděkování za sub “cringe rap”, já jsem explodoval, vypnul stream a šel jsem do píče. Proč až teď říkám, jak to bylo? Protože jsem neměl důvod se před někým obhajovat. Opět jsme u toho samého problému, že lidi řeší, jak kdo zareagoval na určitý problém, místo toho, aby řešili, proč ten problém vůbec někdo tvoří.  Ale o tom někdy jindy, zpátky k tématu. (Btw, pořád mě baví mrdky, který ještě v týhle době píšou: “No hlavně vypni stream a začni všem nadávat.” Stalo se to před PŮL ROKEM, a jestli si myslíš, že jsem jedinej CZ/SK streamer, kterej to kdy udělal, jsi kokot.) :)



Když teď píšu tyhle slova, kromě toho, že jsem zvolil nešťastný posezení ve Starbucksu hned vedle hřiště s dětmi, který křičí, a před chvíli kolem mě proletěl plyšový dinosaur, je všechno za mnou. Už žádná práce na albu, už žádný přípravy na koncert. Teď už není nic, na co bych měl směřovat a stáčet budoucnost. (Samozřejmě je, ale už nic tak obrovskýho.)

 

Takže zpátky k tý otázce: “Stálo to za to?”



All right, čti tohle.

 

Lidé jako já, streameři, yotubeři, ti všichni někde v sobě tuší, že jejich práce není navždy. Teda je, pokud jsi trendy kunda, která se přizpůsobí naprosto všemu a bude dělat to, co chtějí fanoušci, místo toho aby dělala to, co sama chce. Jestli je to správně, nebo ne, to nechám na vás.

 

Prozradím ti, z čeho mám strach, ano? (Ne, z lamp ne.)

 

Věřím v nadpřirozeno. Věřím tomu, že pokud člověk v tomhle odvětví, či celkově v showbyznysu dělá to, co po něm požadují diváci a lidi, kteří ho “živí”, mění kompletně svůj charakter a taky kompletně ztrácí svoji duši. Věřím, že duše je věc, která z člověka dělá člověka. Pokud se jen trošku změním tak, jak to po mě lidi chtějí, budu se chovat jinak, udělám něco, co bych normálně neudělal za účelem získání sympatie či zisku, ztratím kousek svojí duše. To je v pohodě, to musíme občas dělat všichni.  Ale čím víc to děláš, čím víc se měníš, tím víc ztrácíš duši. A v momentě kdy tvoje duše ztratí svůj původní náboj, stane se z tebe někdo kompletně jiný. A ty to tu duši přijdeš. A jednoho dne se probudíš a řekneš si, že už vlastně ani nevíš, kdo jsi. A pak se pravděpodobně ufetuješ k smrti.

 

Jako příklad tady zvolím jednoho nejmenovaného influencera, a nemusíte hádat, který byl na škole, ať už základní či střední, pod těžkou šikanou. Šikana je pičovina a zmrdstvo a měla by se vymýtit. Jenže již zmíněný influencer zjistil, že na internetu může být kýmkoliv. Takže začal mluvit sprostě, hrát si na tvrďáka, na frajera, kterej se s ničím a nikým nesere a vytvořil si to, čím nemohl být v realitě, vlastně naprostý opak toho, čím ve skutečnosti byl. No a jelikož děti pod patnáct let a lidi, kteří to měli podobně, takovéhle persony hrozně milují, samozřejmě si získal velkou oblibu a svým agresivním přístupem a chováním vůči všem si zajistil dobrou pozici na trhu. Ale je tohle správně? Já si totiž prošel něčím podobným a místo toho, abych si teď hrál na něco co nejsem, snažím se mluvit upřímně lidem, pomoct těm, kterých se to týká a snažit se jim říct, že budou prostě lepší zítřky. Jen je potřeba to vydržet.



Mě spousta lidí nikdy nebude mít v oblibě. Nikdy nebudu oblíbený u určitých skupin lidí, u tvrďáků, frajerů, drsňáků, borců, alkoholiků, huličů, hypebeastů (či co to je za trend) a dalších skupin.

Protože se nesnažím být. Musel bych ze sebe dělat něco, co nejsem. A já nejem tvrďák, frajer, drsňák, borec, alkoholik ani hulibrk. Jsem prostě jen Damien, idiotskej naivní trouba, co chce udělat svět lepší a chce něco najít, i když ještě pořádně neví, co to je.

 

Před rokem jsem se rozhodl vydat album a udělat koncert. Album jsem vydal, koncert jsem udělal. Jsem šťastný? Ne. Jsem spokojený s výsledkem? Ano. Udělal bych to znovu? Ano. Jsem idiot? Ano. Stálo to za to? Možná. Ale hlavně...

 

 

Jsem to pořád já. :) Držím se toho, co je podle mě správný, dělám jen to, co je podle mě správný a v textech písniček říkám jen to, co je podle mě správný. Za celej tenhle rok jsem udělal spoustu chyb a naložil jsem si moc práce, ale sebe jsem neztratil. A jestli se ti to nelíbí, je to naprosto v pohodě! Já to nedělám, abych se někomu zalíbil, dělám to proto, aby se to líbilo mně. Abych já byl spokojený a souhlasil s tím, co dělám. Ne proto, aby bylo cool mě mít rád a aby bylo cool mě poslouchat ve třídě. Absolutně nevím, kam mě moje cesta zavede, co se mnou bude, jestli to z hlediska budoucnosti bylo dobré rozhodnutí nebo ne. Ale jedno vím určitě. Celej ten rok stál za to, protože jsem dělal něco, čemu věřím. A jsem na to kurva hrdý.

                                                                                                                                                                           Korektura - unchained 

Napiš komentář

Komentáře

gmv3

11. 04. 2023

myslím že to co děláš je ůžasném,je rok 2023, po několikáte se vracím k tomuhle textu a hledám odpovědi (vždy ůspěšně) doufám že zůstaneš navždy náš DeeThane

Yokai

05. 01. 2020

Perfektní 1. část i 2. Na tvé osobnosti mě baví že, jsi upřímný a nesnažíš se na někoho hrát. :)

Netyon

23. 12. 2019

Není co dodat Dee. Tvá výpověď je výmluvná dost. Myslím, že naopak takové lidi, jako jsi ty, je potřeba v této branži udržet. Jen kvůli těm dětem. Je jasný a nezpochybnitelný, že to má vliv na psychiku a život samotný. Ale ty můžeš a jsi světlo v těch tmách streamingu. Ne? Nevím možná to tebou nezačíná a možná nekončí, ale určitě to je ten rozumný a lepší směr, než je teď bohužel vidět všude okolo. Mám syna je mu přes 10 let a vím jak ho to ovlivňuje více než bych si přál. Ale taková je realita. A budoucnost nic lepšího nenabízí. Od mě máš obrovský respekt za to, co si dokázal a za to co proto obětuješ. I kdyby si měl opustit to, co děláš správně nepolevím.

Dlock

05. 05. 2019

I po takové době mi stejně přijde dobrý postavit se za kamarády, kterým věřím.. Třebas i někdy jen za jejich sny a snahu, a i třeba jen milým slovem. Tobě Respekt, Dee. A úspěšnou cestu hledání? Jop. Víš jak.., Pravda vždy vyjde najevo.. :)

Maya Martin

03. 06. 2018

Ahoj Dee, chtěla jsem ti jenom říct, že to co děláš je skvělý. Tvoje písničky maj smysl a lidi kolem sebe inspiruješ. Úžasně bavíš a věříš. To co si prožil nebo prožiješ asi nebude uplně lehké ale vždycky tady bude TLUPA, která tě v tom nenechá. Máme tě rádi. Buď sám sebou a drž se. Díky moc #tlupapower

Katy

10. 12. 2017

Ahoj, nejdříve bych chtěla reagovat na komentář slečny LILIPUT_ELIs Hej neznám tě, ale chci tě podpořit a chci aby si věděla, že v tom nejsi sama... Já skoro nevidím, je mi 18 let a jsem na speciální střední škole. Se šikanou zkušenosti naštěstí nemám, ale je hnusný když jdeš po ulici s bílou holí a kámoška ti říká: "Hej proč na nás všichni čumí jakoby jsme spadly z Marsu?" Nebo nastoupíš do metra a takové dvě puberťačky, co sedí půl metru od tebe se začnou tlemit na celý vagon a myslí si, že ti to nedojde... Nebo jdeš po nástupišti metra po vodící linii, která tam je pro tebe určená a lidi tam stojí jako kreténi a prostě neuhnou. Neříkám, že jsou všichni špatní, to vůbec. Např. právě na koncertě Deethaneho kde jsme byli s mým přítelem a třemi kamarády nás pustili sednout čtyři mladí asi tak 15 16 letí kluci sednout, když viděli,, že dva z nás máme hole - krásné gesto. Ale jinak co je na mě kurva jinýho? To, že chodím s bílou holí? A co na tobě? Že máš jinou výšku než ostatní, že se dobře učíš? Ti kreténi (sorry za vulgarysmy, ale to se jinak nedá) si neuvědomují, že kdykoli mohou o své zdraví přijít. Že mohou ze dne na den skončit na vozíku jen kvůli tomu, že třeba šli na červenou. Jedno ti řeknu drž se holka! Je to těžké, Vím, ale vždy, když ti budou něco dělat nebo říkat tak si vzpomeň na cizí skoro slepou holku, která je s tebou, chápe tě a drží ti palce aby si to zvládla. Doufám, že si to přečteš. A doufám, že pokud si to přečetla, tak, že ti těch pár vět od cizí holky dokázalo dát alespoň trochu energie. Jinak Dee krásný článek, hezky se čtou věty, které člověku něco dají. Tvé články jsou na úrovni a to se dnes často nevidí. Máš mou podporu.

Patko z Ceskej Lípy

07. 12. 2017

Mám kamaráta volá sa Waper Hutta a má ta veľmi rád. Obdivuje tvoju hudbu. Si jeho fanúšik. S laskou Pátko, PS: Dakujem za video z ygames.

Andrea Räv

07. 12. 2017

Strašně ma vzrušuje tvoje čelo, dufam že sa streneme aj v Bratislave moja laska <3

Patko z Lipy

07. 12. 2017

Si bůh <3

Martin Sűč

07. 12. 2017

Ahoj Dee, ten článek byl boží napsal si to výstižné a to je důležité. Je v tobě a celkově v Tlupě obrovská síla a energie která ale musí jít správním směrem. Ty ovlivňuješ hodně lidí a doufám že i dobrým směrem ten svět se potřebuje zlepšit ale když si každej budeme hrát na frajera alkoholika atd. tak se nikam neposuneme. Prostě nesmíme lhát ani se přetvařovat před vnitřním já je to důležitý. Diky že motivuješ a pomáhaš. #Tlupa #Jetovtobě #DeeThane MARTIN

formanet

07. 12. 2017

"Prozradím ti, z čeho mám strach, ano? (Ne, z lamp ne.)" :DDDDDD Btw super clanek Dee.

liliput_elis

07. 12. 2017

Hej, ohledně té šikany, šikana byla je a bude, jenže hlavní problém je ,když to někdo neřeší a řekne ,že je to normální, ale prostě pořád nechápu jak může mít někdo nastavený myšlení na styl :"Ha,ha, ty kvůli mně brečíš, ubližuješ si, trápíš se, ha,ha ,já tě zmlátil do bezvědomí, jen ,protože jsem chtěl." Momentálně si asi 2 roky procházím šikanou, do nedávna jen psychickou, vzhledem k tomu, že jsem holka, tak jen díky bohu, že si uvědomují alespoň tohle a nemlátí mě, kažopádně posledně to skončilo pomerančem na hlavě( jakože mi vymačkali pomeranč na hlavu, já se rozbrečela , asi v půlce vyučování začali mít poznámky typu :"Paní učitelko, znáte ten muzikál vlasy a pomeranč, hele třeba se ti ty vlasy obarví na oranžovo, alespoň budeš mít sladké vlasy." a takovéhle bullshity. Takže jsem při hodině odešla s brekem na záchod a tam jsem zůstala až do konce hodiny, pak jsem došla za třídní, protože celé ty dva roky měli všichni blbé narážky na mou výšku, na to, že se celkem dobře učím ,na mé jméno, na povolání mé matky, na to ,že nosím převážně černou, na to ,že sleduji tebe Dee a na to, jakou hudbu poslouchám, na to ,že mi nejde tělocvik, že často chybím,hej ty "vtipy" na mou výšku by mi nevadily, pokud bych nebyla vysoká tak, jak jsem kvůli nemoci a i přesto ,že jsem se jim to snažila několikrát vysvětlit ,nepřestali. Každopádně došla jsem na třídní, celé jsem jí to řekla a ona mi řekla jednu větu, od té doby to nehodlám dál řešit, prostě mě budou další 2 roky šikanovat, řekla :"Nevšímej si toho, je to normální." Od té doby se to celé zhoršilo, poznámky mají čím dál tím častěji, párkrát mi už i vrazili ,ale "nemám si toho všímat". That´s my story, omlouvám se za to, že jsem ti sebrala trochu času, pokud si to dočetl, tak děkuji, ale jednomu člověku chci mimořádně poděkovat. Dee, děkuji!Jsi taková má motivace. Díky tobě znám pár lidí se kterými se bavím a pomáhají mi a jsem za ně hrozně vdečná. <3

Granko001

07. 12. 2017

Ahoj Dee, napsal jsi to krásně. Tím, že jsi takto upřímný, se stáváš pro všechny lehce čitelným a o to je snadnější se do Tebe strefit. Každý normální člověk musel cítit, že to, co jsi dělal a děláš, jde ze srdce. Kéž by takových "Idiotů" bylo co nejvíc ;-). Pro mě jsi prostě borec, který má kule...já osobně si Tě vážím za odvahu být k lidem takto otevřený a opravdu skutečný. Jak už jsem psala na Twitchi, dokázal jsi dát dohromady úžasnou skupinu lidí, kteří cítí věci podobně jako Ty a na to můžeš být také hrdý. V Tlupě je i syn Honza. Jsem ráda za to, že si tenkrát "toho Deethana" nenechal pro sebe a neodmávl mě s tím, že už jsem na to stará. Dee takže díky i za to, že spojuješ generace :-). Koncert byl neskutečně fajn...kdyby jsi byl v sále při odpočítávání a v momentě, kdy se čas zastavil na 0:00 a Ty jsi dalších pár sekund nevyšel na jeviště...asi bys tou energií bouchl. Tvoje roční dřina skončila, cíl jsi dosáhl, možná se teď cítíš prázdný a nevíš, co dělat dál...ale to, co jsi v písních předal, jede dál, nic nekončí...uvědom si, že Tvé texty i v budoucnu ovlivní spousty lidí...Tvá snaha má smysl!

Matěj Litera

07. 12. 2017

Dee, chlape, ty jsi fakt člověk co umí v jiném probudit emoce. A teď jsi mě opravdu dojal. U člověka co to se slovy umí tak dobře jako ty mě překvapuje, že jsi ještě nenapsal knihu. Nemáš to v planu? A teď to nemyslím kvůli tomu že je teď "cool" psát knihy, ale kvůli tomu, že třeba mě osobně by fakt zajímalo o tobě vědět ještě něco víc a s tím jak to umíš se slovy. Vím že osobě nerad mluvíš, protože jsi zažil věci ke kterým se nechceš vracet, ale stále. Tvůj příběh by mohl motivovat tisíce, desetitisíce, né-li statisíce lidí v tom, aby vydrželi a drželi si v podvědomí že zítra zas vyjde slunce. Anyway, držím ti palce do budoucna. Ps: To album je snové

Nika

07. 12. 2017

Zase super. Asi to pošlu spolužákům, ať si to uvědomí. Díky, že tu pro nás si Damčo.

P4tric3k

07. 12. 2017

Dee není možné aby tě měli všichni rádi protože jak sám říkáš nejsi trendy kunda.A to je jenom dobře a moc tě za to cením ty jsi člověk co šíří dobro a říká lidem at jsou na sebe milí a i když Moje generace AKA 12 letí kluci si radši půjdou někam zanadávat místo aby šly dělat něco pro sebe a nebo něco pro ostatní.Tak cítím že se i v dnešní době najde pár normálních lidí co nejsou To co jsi vypsal a jsou normální a jsou sví.A Díky za to co děláš,Díky ta to jaký jsi,Díky za to že Vůbec jsi.A tak se měj fajn a #Tlupa<3

Tomáš

06. 12. 2017

Dee, to co tady v těch článcích ukazuješ, ta pravda, to je podle mě super, buď to je za A tím, že to je na rovinu a fér, nebo za B tím, že to je psaný, a tak mám pohádku na dobrou noc :DD doufám že takovej zůstaneš, upřímnej, fér a hlavně, randomák (co se bojí lamp :DD) díky za všechno co děláš, tvoje písničky mi pomáhají, protože sem někdy na dně (možná až moc často), ale pak si pustím něco od tebe, a už se cítím líp, protože tam máš často geniální myšlenky... díky a zůstaň real, čau ;-)

Síma

06. 12. 2017

Tohle může vypadat jako sprostá vlezdoprdelčí krávovina, ale už jsem to chtěla říct dlouho. Když jsem poznala toho týpka, kterýmu říkali DeeThane, a kterej byl podle lidí na samou nadávku, chováním prý na facku, říkali, a z tvého postoje na netu to tak i vypadalo, tak jsem si říkala proboha, kdesi cosi, a kde co všechno. Co tohle musí bejt za člověka. Nechápala jsem tvý uvažování a to, jakým stylem jsi byl schopen podat co jsi zrovna cítil. Prostě na plnou hubu. S odstupem času ale člověk přijde na to, že ti ostatní, kteří mají potřebu bejt před světem a nikdy nespokojenými lidmi nejlepší, jsou často tím, čím tě nazývali. A že ty jsi ten, kterej to umí říct od srdce, tak jak to sám chce, ne aby se zavděčil všem ostatním. Později jsem tohle pochopila, a, jsi vážně složitej člověk. Ale dobrej. Fér, upřímnej a srdcař. Stále potkávám spoustu lidí, kteří na tebe mají ten "svůj názor", vím, že je nikdy nepřesvědčím, ale taky vím, že já už mám jasno. Sice už tě nesleduji tak aktivně, jako předtím, ale sem tam něco pochytím. Jde na tobě vidět, že i přes to, co jsi tady popsal, tě to baví a naplňuje. Nebudeš možná nikdy šťastný, protože budeš chtít být lepší a lepší, ale myslím že už ten start, co jsi tady teď předvedl, je neskutečný a pro mnoho lidí i nepředstavitelný. Malinko se bojím toho projevování těch citů, aby toho lidé nezačali zneužívat, ale vyzkoušel sis už toho mnoho, a tohle tě doufám nerozhází. Nevzdávej to a dělej co tě baví Dami, je to skvělý.

Scruffy

06. 12. 2017

Dee toto je jeden z mála textu co jsem do cetl az do konce a doufam ze jich bude víc.A velky respekt za to vsechno co delas.

Prochy

06. 12. 2017

Ačkoliv si toho lidé v dnešní době neváží, tak být real, empatický, upřímný, ukazovat svoje emoce, používat hlavu je mnohem cennější než si hrát na někoho a skákat podle toho jak ostatní pískají. Lidi focusněte se na sebe, nemyslím to tak, začít být egoistou a o ostatní se nezajímat. Naopak v pozitivním slova smyslu ano, sharujte zážitky s lidma, kteří vás dělají lepšími lidmy. Ale nenechte si kazit svět od idiotů a soustřeďte se na to abyste byli zítra ještě lepší než dnes. <3

Marek

06. 12. 2017

Damiene, (chtěl jsem napsat Dee, ale nechci, aby to co napíšu vypadalo, že lezu svému oblíbenému streamerovi do zadku) ve všem s tebou souhlasím, velké cíle vyžadují velkou námahu a oběti. K tomu šaškovi, co psal do chatu.. on vyhrál, měl by jsi se poučit a příště na to vůbec nereagovat(vím, že je to těžké, ale byl jsi v takové těžké situaci a on toho využil). Všichni, co se na tom hned začali přiživovat apod. mě hodně pobavili a bylo mi tě líto.. Album je pecka, není to takový ten potahaný shit trap milionem efektů (jako ostatní YouTuberi). Je to chytlavé, pravdivé a k zamyšlení. Bohužel jediný na vrcholu to nikdy nebude, jelikož to není o hulení a děvkách. Chtěl bych ti popřát hodně úspěchů, ať děláš to, co tě baví, ať si plníš své cíle a ať tě to nestojí tolik sil jako album. Měj se a čau. (Chtěl jsem to napsat jako člověk člověku a ne jako fanoušek) ????????????

Bowbelle

06. 12. 2017

Skvěle napsáno, věřím, že Tě to stálo hodně sil, ale povedlo se. Moc jsme Ti drželi palce i s mými dětmi, to album je bomba a klobouk dolů za to, kam jsi došel, jen tak dál :-)

LexieVox

06. 12. 2017

Dee, kloub dolu. V Česku je jen málo lidí co nejdou s trendem a nesnazi se byt jak ostatní. Sama vím , že to není lehký najde se pouze málo lidí , co mi rozumí. Já nikdy nechtěla být jako ti všichni okolo. Nikdo mě diky tomu nemel rád ani na základce a ani nyni na střední. Tvoje tvorba mě vede k tomu, že to co dělám ,možná dělám dobře. Nejsem jako lidé v mém věku. Nepropadam z nejméně jednoho předmětu. Nekašlu na školu. Nechodim se každej výkend ožrat. Nevyžírám své rodiče. Nikdy takova nechci být. Nechci byt klasická holka co řeší jen oblečení, nehty a chlastačky. Nechci se chlubit s tim, ze jsem nekde neco pozvracela a nic si nepamatuju. Spousta lidi se me ptat proc jsem takova. Nemam odpoved. Proste takova chci byt. Nechci si hrat na neco co nejsem. Jsem vedena od rodicu chovat se slusne a chtit to nekam dotahout. Jdu si za svym snem pomalu, ale doucham, že jistě. Dělam co mě baví a naplňuje.Ale ostatni, co znam si jen stezuji na to jak je tohle nebavi, ze je nebavi skola. No nic moc si tu vylivam srdičko. Jen Gratuluju Dee a dělej dál co tě baví a Děkuju

TheNeff

06. 12. 2017

Velký obdiv Dee! :)

Petr Horáček

06. 12. 2017

Dee jsem tvůj velký fanda a díky tobě a tvé hudbě jsem dostal opět chuť do života. Zůstaň takový jaký jsi a neměň se. Ve škole mě moc lidí nemusí ale je mi to fuk, protože mi jde jen o to se vyučit a živit se tím. Diky moc za hudbu a koncert a doufám že v tom budeš i nadále pokračovat.

Šimon Mesner

06. 12. 2017

takovéhle články by jsi mohl dělat častěji Dee. Velmi dobře se to čte :)

Poslední příspěvky